Med KitKat följer appen Hangouts som är standardapp för SMS och chattmeddelanden(tidigare GTalk). Hangouts har integrerat stöd för videosamtal, fungerar i webbläsaren och klarar av flerpartssamtal.
 
 
Åvan ser man en Hangout där jag pratar med två personer via chatt. Jag gillar att det är rent och snygg samt att man enkelt ser vem som skrev vad eftersom avataren är med på varje meddelande. Detta är ypperligt då man pratar med flera personer samtidigt i en Hangout. Men det kräver att alla man pratar med har en avatar, annars måste man läsa den finstilta texten under varje meddelande för att se vem som skrev.
 
Jag gillar tanken att samla allt på ett ställe, men tycker att det faller lite då konversationer via SMS och chatt med samma kontakt blir separerade. Tror anledningen är att man vill separera typerna då sms kostar per meddelande och chatt förbrukar datamängd. Förhoppningsvis kommer det en uppdatering som smälter ihop konversationer med samma kontakt, oavsett vilket medium man använt.
 
 
En sak som jag tycker är extremt iriterande är en bugg som gör att kontakter där telefonnummeret inte innehåller landskodsprefix presenteras med enbart nummer i Hangouts. Detta påverkar bara befintliga kontakter,  om jag skapar en ny kontakt med nummer utan landskodsprefix, visas namn och nummer korrekt när jag skapar en ny Hangout. 
 
Det finns en bekräftad bug som är rapporterad till Google. innan buggen är löst och uppdatering publicerad kan man lösa det genom att i inställningarna för Hangouts välja att logga ut sitt Google-konto. Därefter redigerar man kontakten och lägger in landskodsprefix. Slutligen öppnar man Hangouts och klickar på sitt Google-konto som nu finns valbart i en dropdownmeny. Då loggas kontot in och namn + nummer syns för den kontakten man redigerade. Att göra detta för samtliga kontakter är enormt enerverande.
 
Det finns flertalet appar i Play Store som säger sig kunna lägga till detta prefix på samtliga kontakter. Jag är dock för paranoid för att låta en okänd apptillverkare få tillgång till min kontaktbok, särkskilt när det står en varningstext i rött där man uppmanas att ta backup först då det kan gå snett.
 
Jag har upplevt någon enstaka hängning av Hangout i samband med att jag använt swiftkey, vet inte om det har något att göra med att jag har ART aktiverat. Eller om Hangouts/swiftkey helt enkelt är lite ostabilt.
 
Jag saknar de pratbubblor som G2's sms-app har, där man kan svara på sms utan att avbryta det man håller på med. Se bilden nedan:
 
 
För att summera så tycker jag Hangouts är en bra app som är enkel att använda även om den har lite kvar för att bli fulländad. Ett stort plus är att man kan ta med sig konversationen från telefonen, till paddan och till datororn bara genom att logga in med sitt Google-konto. Skulle telefonen bli stulen/gå sönder så väntar alla dina konversationer på dig tills du skaffar en ny telefon.